Loading...
Loading...

Soita meille

Tietoa romumetalleista

Romumetalleihin kuuluvat mm. kupari, messinki, ruostumaton teräs, haponkestävä teräs, alpakka, pronssi, alumiini ja rauta. Nämä kaikki voit kierrättää kauttamme, jolloin saat niistä samalla korvauksen. Voit katsoa romumetallien ajankohtaiset hinnat tältä sivulta.

Kupari

Kupari on yksi yleisimmistä ja kierrätetyimmistä romumetalleista. Kuparia on mm. sähköjohdoissa, vesiputkissa ja sähkömoottoreissa. Kupari A on puhdasta ja kiiltävää, kuten esimerkiksi kuorittu kaapeli. Kupari B on hapettunutta tai likaista kuparia. Kupari B2 on maalattua, lakka- tai paperipäällystettyä johtoa tai putkea. Katso kuparin hinta tältä sivulta.

Messinki

Messinki on kuparin ja sinkin seos. Sitä käytetään venttiileissä, hanoissa, putkiliittimissä ja mekaanisissa laitteissa (esimerkiksi lukot). Sinkkiä on messingissä 30-40 %. Mitalit voivat olla myös tompakkia, jossa sinkin osuus on alle 20 %. Messinkiä on jokaisessa kotitaloudessa mm. kromatut hanat, putkien liittimet ym. Katso messingin hinta tältä sivulta.

Ruostumaton ja haponkestävä teräs

Käytetään tiskipöydissä, putkissa ja muissa sään ja kosteudenkestävyyttä vaativissa kohteissa. Haponkestävää terästä on teollisuuden säiliöissä ja putkissa. Haponkestävä teräs on tyypillisesti paksumpaa tavaraa. Katso teräksen hinta tältä sivulta.

Alpakka

Kuparista ja nikkelistä (myös sinkkiä käytetty) tehty metalliseos. Alpakan erottaa leimasta ALP, UH (uushopea) tai ALPAKKA. Siitä on tehty erityisesti astioita, palkintoja ja ruokailuvälineitä. Silmämääräisellä tarkastelulla hopean ja alpakan erottaminen on usein mahdotonta. Katso alpakan hinta tältä sivulta.

Pronssi

Kuparin ja tinan seos. Yleisin käyttökohde on kirkonkellot, mitalit, korut ja liukulaakerit. Valetut osat voivat myös olla pronssia. Tinaa on seoksessa 5-25 %. Seosaineena voi olla myös nikkeliä, jolloin kyseessä on nikkelipronssi. Katso pronssin hinta tältä sivulta.

Alumiini

Käytetään keveytensä ja vahvuutensa vuoksi monissa eri rakenteissa. Kotitalouksissa sitä on pannuissa, kattiloissa, autojen alumiinivanteissa ja esimerkiksi tikkaissa. Katso alumiinin hinta tältä sivulta.

Palvelemme mielellämme!

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä oheisesta painikkeesta avautuvalla lomakkeella. Palvelemme mielellämme kaikissa sinua askarruttavissa aiheissa.

Ota kuva
ja lähetä

WhatsApp tai 045 123 0206

Arvioimme alustavasti kuvaamasi erän arvon ja olemme pian yhteydessä sinuun. Saat samalla tietää, kuinka voit toimittaa erän vaivattomimmin perille.

100% suomalainen